Noovamedia Productions specialiseert zich voornamelijk in marketing- en printproducties. Daarom vinden wij het belangrijk om milieubewust te werk te gaan en duurzaam te ondernemen. Een van onze belangrijkste pijlers binnen ons bedrijf is duurzaamheid.

Een duurzaam productieaanbod voorstellen betekent samen met de leverancier zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven voor productiewerk. Wij gebruiken bijvoorbeeld veel gerecyclede materialen op basis van (golf)karton en papier, wat opnieuw gebruikt kan worden als grondstof. Het bevordert de duurzaamheid, omdat geen nieuwe grondstoffen nodig zijn voor het recyclingproces. Interessant weetje: karton is na een jaar volledig afgebroken en wordt ook weer gerecycled. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot.

CO2-neutraal

Wij werken verder voornamelijk met leveranciers die CO2-neutraal zijn. Een aantal leveranciers brengt jaarlijks zijn ecologische voetafdruk (of CO2 footprint) in kaart en onderzoekt deze om het te reduceren. Met het speciaal verkregen certificaat (Gold Standard, Verra VCS en REDD+), wordt de onvermijdbare CO2 uitstoot gecompenseerd met een bijdrage aan betere leefomstandigheden – voor mens en dier – en natuurbehoud. Een CO2-compensatieproject van een van onze CO2-neutrale leveranciers is het project van het Kariba National Park in Zimbabwe. Ruim 784.000 hectare bos wordt beschermd en ruim 85.000 mensen worden geholpen in economische kansen en betere gezondheid.

Wij kunnen voor uw bedrijf tevens een certificaat aanschaffen indien u ook de productie CO2-neutraal wilt hebben.