Het verhaal

Zoals het in de westerse traditie gebruikelijk is om kerstkaarten te versturen, worden in de Japanse cultuur nieuwjaarskaarten verzonden naar vrienden, familie, kennissen en collega’s. Deze kaarten worden ook wel ‘nengajo’ genoemd. In een nengajo wens je iedereen voorspoed, gezondheid en geluk toe en in sommige gevallen wordt dit gecombineerd met een nieuwjaarsloterij. De zeer oude traditie – die dateert uit het Heian-tijdperk van 794-1185 – is een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur.

Om deze traditie te eren en in stand te houden, verstuurt Mazda jaarlijks een nengajo naar zijn klanten. Dit jaar is er gekozen voor een mooie mapje gevuld met geluksbloemzaadjes voorzien van een unieke wincode waarmee je diverse prijzen kunt winnen. Het groeipapier bevat de prachtige Japanse Sakura. De kersenbloesem staat voor het schoonheid van het leven, het creëren van een nieuw begin en groei. Het enige wat je hoeft te doen is het groeipapier in een potje te leggen, aarde en water toe te voegen en de mooie geluksbloem te zien groeien.

Specificaties

De mapjes zijn gemaakt van 270 grams tweezijdig gestreken sulfaatkarton en voorzien van glanslaminaat. Het groeipapier is 50 grams met kersenbloesem. Na de ontwikkeling van de printproducties heeft ons team de mapjes gevuld met groeipapier, de mapjes gesloten, alle mapjes voorzien van een unieke wincode en verstuurd naar iedere klant. De codes waren te controleren op een speciale landingspagina. Wij hebben 25.000 klanten mogen verblijden met een nengajo.